Lajme nga DibraNë LurëPërditshmëriShqipëria

Përkujtohet Beteja e LANË-LURËS

Beteja e LANË-LURËS, ose e quajtur ndryshe beteja e Qafë-Gëlqeres është një nga ngjarjet më të rëndësishme historike e të lavdishme për popullin dibran.🇦🇱
Në kuadër të 100-vjetorit të kësaj beteje(26-28.10.1921), e cila i dha fund luftës së ashpër 9-vjeçare të dibranëve me pushtuesit serbë, nën kujdesin e veçantë të Bashkisë Dibër, sot, në hyrje të fushës së Lanë-Lurës, u përurua një pllakë përkujtimore në nderim të kësaj beteje heroike.🇦🇱
  
Mes shumë lurasve të mbledhur anë e mbanë, historianë e personalitete, morën pjesë në këtë ceremoni përkujtimore Kryetari i Bashkisë Dibër Z.Shkëlqim Murrja, i shoqëruar nga artisti dhe njëkohësisht Drejtori i Qendrës Kulturore “Haki Stërmilli” Z.Arif Vladi, Prefekti i Qarkut Z.Nexhbedin Shehu, si dhe Kryetarja e Këshillit të Qarkut Znj.Valentina Haliti, dhe Kryetari i Keshillit Bashkiak Z. Sokol Sava etj…!🇦🇱
 
*Nesër, me datë 28.10.2021, ora 18.00 pranë Pallatit të Kulturës “Haki Stërmilli” Peshkopi, vijojmë me një tjetër aktivitet përkujtimor në nderim të kësaj ngjarjeje historike.
Lavdi Qëndresës së Dibrës!🇦🇱👐
Lavdi Qëndresës së Dibrës!🇦🇱👐

Artikuj të ngjashëm

Back to top button